Polícia objasnila prípad vraždy 22-ročného muža

03.06.2010 Prešov

Prešov 3. júna (TASR) – Policajný vyšetrovať obvinil 22-ročného Matúša P. z obzvlášť závažného zločinu vraždy, ktorá sa stala 20. mája tohto roka v Prešove.
Uviedol to dnes na mimoriadnej tlačovej besede riaditeľ Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove František Leško.
Počas vyšetrovania prípadu polícia zistila, že v uvedený deň došlo v jednom z bytov na Sibírskej ulici k hádke medzi dvoma mužmi ohľadom vrátenia peňazí, ktoré požičal 22-ročný Lukáš K. rovnako starému Matúšovi P. \"Došlo k zapožičaniu 1000 eur a pri vrátení týchto peňazí dnes už nebohý Lukáš K. požadoval o vrátenie časti úroku, čo páchateľ odmietol a došlo k incidentu, \" spresnil Leško.
Pri hádke obvinený päsťou udrel Lukáša do tváre, ten spadol na chrbát a pravdepodobne stratil vedomie. Následne zraneného odtiahol do pivnice, ktorá patrí k bytu, kde obvinený býval so svojimi rodičmi. \"Vrátil sa do bytu, kde zobral kuchynský nôž, vrátil sa do pivnice a najmenej siedmimi bodnými ranami do oblasti hrude pichol svojho kamaráta, ktorý okamžite zraneniam podľahol, \" dodal Leško.
O dva dni páchateľ odviezol telo osobným autom do Kojatickej doliny a tam ho zakopal asi 40 metrov od cesty. Telo sa nakoniec našlo 2. júna vo večerných hodinách.
Nezvestnosť Lukáša K. oznámila jeho matka na políciu 22. mája. Podľa Leška stopy viedli k jednému podozrivému, ktorého polícia nakoniec aj obvinila. \"Páchateľ tohto skutku opísal celý priebeh tých okolností, ktoré prebiehali od samotného úderu až po jeho zakopanie, \" spresnil policajný riaditeľ.
Obvinený, ktorý doteraz nebol súdne stíhaný, je momentálne umiestnený v cele policajného zaistenia a hrozí mu trest odňatia slobody od 15 do 20 rokov.
 

Vyberte región